Македонската опозиция: България влияе на вътрешните ни работи

Отказва да гласува промените
10 окт 2022 23:20, Росен Стойчев
40
Македонската опозиция: България влияе на вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС/EPA

България се намесва във вътрешните работи на Северна Македония. Това обявиха представители на македонската опозиция, съобщи Нова Македония.

Коментарът беше направен от заместник председателя Александър Николов.

Още по темата
Според него настояването за промяна на Конституцията на страната е реално влияние над нейните вътрешни работи.

"Чакахме дълги години да започнем европейски преговори. Българите ни спират по възможно най-тежкия начин, защото оспорват нашата национална идентичност и уникалността на македонския език", коментира Николов.

Опозицията отказва да подкрепи промените в основния закон. За това е нужно голямо мнозинство.

Представителят на опозицията допълни, че в страната остават неразрешени въпроси. Основният е корупцията.

Допълни, че и икономиката е в труден момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе на никой от нас ,не му пука за вас ! Ако не сте разбрали , проблема е , че ни откраднахте историята и езика ни! А това е нашата идентичност ! Щом не признавате общото ни минало , то поне не присвоявайте историята ни! Що не присвоихте историята на сърбите , а посегнахте на нашата?
31
0
 
4
 
! Отговори
Уважение преди 1 година
Уважение със сръбски шовинисти, на които единствената им цел е да правят проблеми и омраза, с такива уважение не може да има.
30
2
 
0
 
! Отговори
УВАЖЕНИЕ преди 1 година
ДА се спре КОНФРОНТАЦИЯТА МЕЖДУ ПОДСТАВЕНИ НА ВЛАСТ В СКОПИЕ И ТЕЗИ В СОФИЯ..Вместо да обезпечат светло бъдеще на народите те се ровят в история ,литература с цел противопоставяне..Вижте РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ Важи за Славяните на БАлканите .. Колкото по тежки увреждания има природата толкова повече КНЯЖЕСТВА ИМА НА БАЛКАНИТЕ..
29
1
 
5
 
! Отговори
Да се внимава преди 1 година
Демографията вече е променена ..ВМесто 60% Българи вкл наричани македонци сега повече са потомци на малцинствени групи вкл насила помохамеданчени..Езика е Вардарски диалект ..Все още по близък до Българския от сръбския диалект..За диалектите в славянските народи е характерно ,че се приспособяват към аномалиите на територията..Същото важи и за Украйна,Беларусия,Словакия,Словения и Хърватско..
28
3
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Ползват обемно побсебващи психизиращи милиони оръжия за масови манипулации в Македония.. Цел озверяване срещу България. По стари модели се позлваха з а обсебване и озверяване вкл полузомбиране на въоръжени вкл в региона на ТЕтово..преди години.Оказа се че са инсталирали мощни пси генератори на телевизонни и радио мачти ,кули..
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе затваряйте границата ни с тия *** , дръжте ветото и да го помпат.
26
0
 
12
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Ама още ли ще ни занимавате с тия? И то всеки ден?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е длъжна да влияе като член на Ес и то именно когато вижда рецидиви на комунизма и славене на Тито и Колишевски и прочие престъпни типове! Комунизмът е престъпна идеология и режим, осъден в ЕС и в Съвета на Европа и е абсурд сръбския комунизъм предизвикал геноцид през 90 те г. в Югославия да бъде тачен и празнуван в съседите!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално въобще не ни пука за тях, особено за сърбизираният им език. Обаче държанието им е отвратително и заслужават да не ги пускаме в ЕС
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна = Македония = Косово = Тайван
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е че какво протестираш - македонските работи са вътрешни за България, защото то цялата т.нар. С. Македония, история и език са си част от България.
21
3
 
11
 
! Отговори
Тъпи макета ! преди 1 година
Да си "македонец" е ДИАГНОЗА !!! Бил съм много пъти на служебни командировки в Македония и категорично мога да твърдя : по-прости, по-мързеливи и по-нагли същества трудно ще намерите на планетата Земя ! Мой познат след поредна командировка до Македония преди години, заяви, че след турските репресии там са останали най-простите и най-мързеливи субекти, а умните и прогресивните са се преселили в България ! От опит твърдя : макето ще се мотае 2 месеца вместо да свърши работа за 2 минути.
20
2
 
23
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Николов поради що се срамиш да се наречеш българин? Македонска нация и език няма , всичкп е измислено!
19
1
 
20
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"национална идентичност и уникалността на македонския език"- какво има да се спори за това?! Нито са уникални ,а са по-скоро комплексАЛНИ! Нито имат МАКЕДОНСКИ език ,а Е ДИАЛЕКТ! Като са уникални наследници на АлексанДР македонски , защо не говорят и пишат на гречки?ЕеехМАкедонийо, къде са смелите потомци на Гоце,Яне,Тодор,Миле,Иван Михайлов? Няма ги ! Превърнали са се в страхливи мисшки!" Македония без българи, огън да я гори!"- Иван Михайлов.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Александър...............Николов......чист....антички...македонец...с дядо или прадядо...Александър Николов...чист.. натурален Българин...
17
2
 
20
 
! Отговори
Минаващ наоколо преди 1 година
А тоя на коня зад другаря със червеното знаме кой е? Някой сеща ли се? Да не е на Ванчо Михайлов? Или на г-л Вазов? Тия скопчани са нашарили целия град със гипсови плашила,чист кич,и туристите се смеят от сърце.На единият площат само,имало над двадесет бюста на Александър и баща му Филип.Между другото Филип е убит от жена си,майката на Александър,за да можел синът и да бъде господаря на света.Та от толкова майчина любов,накрая във обятията на генерала заминал Великий.
16
1
 
19
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Заглавие на Македонската опозиция "България влияе на вътрешните ни работи" Никъде не съм виждал партия да работи - да копа по полето, да оре, да сее, да жъне. Какво означава "Вътрешни работи?" Единствеоната работа на партиите е да си "Плезят езиците" Значи нашите български партии си плезят езиците, а македонската опозиция и тя се плези гълтайки нашите езици вътрешно" Ми щом е така значи ги ХРАНИМ за без Пари!
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата не могат да направят ралика между език, диалект, говор и наречие. Не, макета! Вие говорите на местно наречие от говорите на западните български диалекти. Например аз не говоря Пловдивски език! Говоря български език с елементи на пловдивски диалект. Столицата ви се казва на К. Охридски, който "Този наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае като българи" <- от житието му. А сега вадете една карта да видите къде е Мизия и къде МакеЛенд!
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите ще влязат в Конституцията като древен народ от държава,а северомакетата са от 70 г.по решение на Коминтерна (болшевишка терористична организация)нарушила правата на човека с насилие.И да са спечелили ВСВ намесата на Сталин в други държави и промяна на етноси е престъпление.Във връзка с клуба" цар Борис |||",Ковачевски щял да обмисли дали имена които гражданите не приемат са уместни.И нищо за ролята на Царя за възстановяването на Македония след сръбския погром с 30 млрд и много още.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Крадеца вика дръще крадеца"добре замислено и брутално.Никога няма да признаем тази 70 годишна лъжа за език и идентичност.Спрете да лъжете хората и да ги подстрекавате.Чакат да клекнем както са направили с българите в РСМ с непрекъснати повторения ,манипулации,насъскване към омраза и издевателства.Е няма да стане.А нападението срещу българския клуб " Цар Борис ||| остана безнаказано,защото бил "фашист" .Този "фашист" евреите в Израел го почитат и благославят